Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505 in /home/plandhr/2018.pland.hr/admin/inc/config.php on line 495
PlanD

ZA KORISNIKE / ZA LJUDE

međunarodni
festival dizajna
27.–30.9.2018.
TMNT, HALA V

PRVA NAGRADA NA MEĐUNARODNOJ IZLOŽBI MLADIH AUTORA — FairPhone!

Plan D će i ove godine dodjeliti nagradu za najbolji rad na Međunarodnoj izložbi mladih autora. Stručni žiri Plana D odabrat će i nagraditi najbolji rad/projekt posebnom nagradom izložbe  smartphone uređaj FairPhone 2.

FairPhone je komercijalni, modularni smartphone, dizajniran i proizveden tako da ima minimalan utjecaj na okoliš. To znači da pored oblika i funkcija pametnog telefona, dizajn proces reartikulira i cijeli proizvodni sustav koji mobilni telefon zahtijeva opskrbni lanac, proizvodni proces, radnu snagu, promociju i distribuciju da bi postao društveno i ekološki osviješten proizvod. Više o samom projektu FairPhone moći ćete vidjeti na ovogodišnjoj tematskoj izložbi Plana D “Za korisnike / Za ljude – etički pogledi na dizajn”.

Natječaj je otvoren (do 12.09.2018.) za projekte svih tema, sadržaja i formata iz svih sfera dizajnerskog djelovanja: od grafičkog, industrijskog, modnog i spekulativnog dizajna, preko dizajna digitalnih medija i interakcija do dizajn istraživanja i tipografije. Na natječaj se mogu prijaviti svi studenti/ce i mladi/e autori/ce (do 30 godina starosti), a prijaviti se mogu mentorirani i nementorirani, realizirani i nerealizirani radovi.

Sve potrebne informacije i prijavnicu možete naći na linku: https://2018.pland.hr/vijesti/natjecaj/

datum objave
05/09/2018