Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505 in /home/plandhr/2018.pland.hr/admin/inc/config.php on line 495
PlanD

ZA KORISNIKE / ZA LJUDE

međunarodni
festival dizajna
27.–30.9.2018.
TMNT, HALA V

OTVORENJE 2. IZDANJA MEĐUNARODNOG FESTIVALA DIZAJNA PLAN D

Pozivamo vas na otvorenje drugog izdanja Međunarodnog festivala dizajna Plan D, koje će se održati 27. rujna 2018. u 20h, u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu.

Posjetitelji će imati priliku razgledati izložbu Za korisnike / Za ljude — etički pogledi na dizajn u sklopu koje će biti predstavljeni radovi afirmiranih domaćih i inozemnih autora. Izložba će predstaviti projekte koji dizajn shvaćaju šire od pukog oblikovanja forme i neposrednih funkcija za korisnika, već na inovativan i etičan način promišljaju i oblikuju dizajn kao sustav, a koji se manifestira kao koncept, kritika, metodologija, inicijativa ili proizvod.

Uz tematsku izložbu, tu je i Međunarodna izložba mladih autora koja okuplja selekciju radova pristiglih na festivalski natječaj.

Osim onog izložbenog, program festivala čini i bogati konferencijski program, koji počinje 28. rujna u 17 sati, a održavat će se svaki dan do završetka festivala. U sklopu ovog programa predstavit ćemo strane i domaće predavače — one iz dizajnerske struke, koji će potaknuti introspekciju lokalne i globalne dizajnerske prakse iz etičke perspektive — ali i one iz drugih polja djelovanja, koji će nam svojim uvidima proširiti shvaćanje i razumijevanje dizajna u širem ekonomskom i društvenom kontekstu.

datum objave
14/09/2018