Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100613 Library:100505 in /home/plandhr/2018.pland.hr/admin/inc/config.php on line 495
PlanD

ZA KORISNIKE / ZA LJUDE

međunarodni
festival dizajna
27.–30.9.2018.
TMNT, HALA V

nedjelja 30/09/2018 17:00 - 18:00 PREDAVAONA

SLOBODNA DOMENA — ZADRUGA ZA OTVORENI KOD I DIZAJN

Slobodna domena Zadruga za otvoreni kod i dizajn je transparentna, demokratska i solidarna organizacija, osnovana s ciljem potpore i pokretanja inicijativa koje djeluju u pravcu obrane i proširenja definicije javnih dobara, teže pravednoj distribuciji viška vrijednosti, štite i promiču jednakost, bore se protiv diskriminacije te njeguju demokratsko odlučivanje. Zadruga promovira kulturu dijeljenja znanja, ideja i informacija.

Zadruga okuplja 9 profesionalaca na polju programiranja, dizajna, animacije, snimanja i obrade videa i fotografije, te baza podataka. Članovi zadruge zajednički rade s klijentima u kulturi i nezavisnom sektoru, paralelno razvijajući projekte što ih sami iniciraju.

Od samoiniciranih projekata u 2017. Slobodna domena je organizirala nekoliko besplatnih savjetovanja na području dizajna, komunikacija, internetskih stranica, web i mobilnih aplikacija svim članicama i članovima Zadruge za etično financiranje, te savjetovanje oko osnivanja zadruge ili nekog sličnog modela samoorganiziranja. Jedno takvo savjetovanje članovi zadruge održat će i u sklopu ovogodišnjeg PLANA D.

slobodnadomena.hr